Florence Marine X Brand Story

Florence Marine X

Florence Marine X is het merk van wereldkampioen golfsurfen John Alexander Florence, (John John Florence). Geboren op Oahu, Hawaii en wonend op een steenworp afstand van de legendarische surfspot Pipeline, kreeg John van kinds af aan al een bovennatuurlijke relatie met de zee. In de loop van zijn 28 jaar heeft die relatie hem ertoe gebracht de surfsport opnieuw te definiƫren. Hij won bijna elke grote titel in de surfwereld, van de Pipe Masters tot de Eddie Aikau Big Wave Invitational. In 2016 en 2017 werd hij wereldkampioen golfsurfen.

John John Florence
John John Florence

Get Out There And Explore

Buiten het surfen om zeilt John veel op zijn boot tussen de eilanden van Hawaii. Of hij werkt op zijn eigen lokale biologische boerderij. Samen met zijn broers Nathan en Ivan Florence is hij altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen op en rond het water. Zijn meest recente onderneming is de start van het duurzame label Florence Marine X, dat in 2022 voor het eerst ook in Europa verkrijgbaar is. Dit doet hij samen met Bob Hurley, een ander icoon uit de surfwereld.

De missie van Florence Marine X is het maken van functionele kleding waarmee mensen de elementen kunnen trotseren. Erop uit gaan en genieten van de natuur zonder concessies. Alles dat ze op de markt brengen is door en door getest in uitdagende omstandigheden. Het merk staat verre van fast fashion en overproductie van doellloze, goedkope producten. Ze nemen een andere route. De weg van het streven naar kwaliteit, performance en het nemen van verantwoordelijkheid voor het behoud van al de plekken die we willen ontdekken.

“We want to explore, have fun, learn, and challenge ourselves. We’re building things that motivate us to get outside and thrive in the elements, while doing our best to protect the ocean and the land.”

Recycled Materials

Bij Florence Marine X geloven ze dat verantwoorde productie en duurzaam ondernemen hand in hand gaan met exploration. Ze weten dat je uitrusting moet presteren. Maar als die jas of dat shirt is gemaakt op een manier die schadelijk is voor de planeet, heeft dat direct invloed op de plaatsen die we verkennen.

Gerecycled polyester is voor Florence een essentieel materiaal. De lichtgewicht en sneldrogende eigenschappen van deze vezels zijn te vinden in hun boardshorts, caps en active shirts. In hun T-shirts gebruiken ze een mix van gerecycled polyester en gerecycled biologisch katoen. Gerecycled poly gaat goed samen met deze vorm van katoen en geeft een comfortabel gevoel. Het geeft daarnaast een nieuw leven aan polyester kleding die wordt gevonden in post-consumer afval.

Naast de kleding streven ze ernaar om waar ze kunnen in het bedrijf gerecyclede materialen te gebruiken . Of dat nu in de hangtag is die aan je nieuwe uitrusting is bevestigd of de presentatie in de dealer winkels die je informeert over de prestatievoordelen.

Florence Marine X maakt hun kleding o.a. van deze gerecyclede grondstoffen:

Recover™

Een deel van hun T-Shirt-lijn maakt gebruik van Recover™, een systeem dat textielafval rechtstreeks van de fabrieksvloer omzet in hoogwaardige gerecyclede vezels. Deze vezels worden beschouwd als textiel met de minste impact en helpen het merk de cirkel rond de dingen die ze maken te sluiten.

Organic Cotton

Normaal gesproken kan katoen de grootste waterverbruiker zijn van elk gewas. In gebieden met weinig neerslag moeten boeren irrigatiesystemen implementeren die leiden tot zoetwaterverlies, slecht waterbeheer en een grotere ecologische voetafdruk. Biologisch katoen wordt bewust gekweekt in gebieden met hevige regenval, zodat de natuur haar werk kan doen en onnatuurlijke irrigatie helemaal kan worden vermeden. Verder ondersteunt biologische landbouw de biodiversiteit en ondersteunt het een gezonder ecosysteem.

C0 DWR

DWR-coating (durable-water repellent) is een standaardtoepassing op weerbestendige jassen, boardshorts en meer. Het probleem? De overgrote meerderheid van DWR-coatings is schadelijk voor de atmosfeer vanwege fluorkoolwaterstoffen – een verbinding die na verloop van tijd de ozon kan aantasten. Florence kan niet zonder deze toepassing, maar ze moesten een oplossing vinden die performance koppelde aan duurzaamheid.

Dat is de nieuwe ‘C0 DWR’. Een DWR die NUL fluorkoolwaterstoffen genereert. Het houdt het water buiten, maar houdt de ozon en de omgeving intact.

Duurzaam Ondernemen

Bij het selecteren van hun partners zijn de prestaties en kwaliteit van kleding belangrijk. Maar het is ook essentieel om te zorgen dat ze de beste beslissingen nemen voor hun werknemers en de planeet. Zet de fabriek hun overtollige stof om in gerecycled textiel? Vangen ze in regio’s met weinig neerslag regenwater op voor slimmer watergebruik?

Gebruikt de fabriek slimme patronen om stofverspilling te minimaliseren? Krijgen werknemers naast goede arbeidsomstandigheden aanvullende opleidingsprogramma’s of voordelen die hun leven en de omliggende gemeenschap verbeteren?

Zoals de meeste merken is Florence Marine X geen eigenaar van hun fabrieken. Maar ze hebben wel het vermogen om de juiste vragen te stellen, de juiste keuzes te maken. Weloverwogen te zijn met de partners die ze kiezen om hun kleding te maken.

Florence Marine X Brand Video

Meer weten over het merk Florence Marine X? Check hun website