Wat is Stance FEEL360?

Stance FEEL360

Stance staat niet alleen voor sokken met toffe en opvallende prints. Sterker nog: het merk heeft op de eerste plek de ambitie staan om de best mogelijke kwaliteit te leveren. Bij de ontwikkeling van al hun Performance sokken staan duurzaamheid, pasvorm en functionaliteit centraal. Twee van hun eigen tech ontwikkelingen zijn INFIKNIT en FEEL360.

Alles over het slijtvaste INFIKNIT lees je hier, in deze post vind je alle informatie over Stance FEEL360.

FEEL360 Fiber Treatment

FEEL360 is ‘climate control’ voor je sokken. Het is een speciale behandeling van de vezels in de sok (fiber treatment) waardoor deze zich aanpassen aan je lichaamstemperatuur. Het materiaal van de sok wordt geïmpregneerd met een specifiek samengestelde vloeistof, ofwel wicking agent. Deze fiber treatment maakt sokken met FEEL360 ‘fresh, dry & smart’.

  • FRESH: Toegevoegde zilver ionen remmen de bacterie groei.
  • DRY: De sok voert transpiratie veel sneller af en blijft zo goed droog.
  • SMART: De sok past zich aan je lichaamstemperatuur aan.

Frisse sokken

De Stance FEEL360 bevat een gerecyclede zilver ionen spoeling. Dit geeft een anti-microbiële werking. De vezels van de sok bevatten de zilver ionen en deze remmen bacteriegroei enorm. Geen welbekende nare geurtjes meer. Je hoeft hierdoor zelfs niet meer na elke sportsessie te wassen. Komt de duurzaamheid ook ten goede.

Droge sokken

Een belangrijke eigenschap van goeie sportsokken is dat ze vocht efficiënt en snel afdrijven. Stance Performance sokken zijn gemaakt van nylon en polyester. Dat zijn ‘hydrofobe’ materialen: de vezels nemen geen vocht op. Katoen doet dat bijvoorbeeld wel. Het vocht van je transpiratie kan dus sneller verdampen uit polyester en nylon stoffen.

Daarnaast wordt met Stance FEEL360 een ‘wicking agent’ toegevoegd aan het materiaal. Deze soort van impregnatie versterkt het vermogen van de vezels om het vocht snel af te voeren naar de droge delen. Het zuigt als het ware het vocht omhoog vanaf je voet naar boven in de sok. Hier kan het eenmaal buiten de schoen makkelijker en sneller verdampen.

Slimme sokken?

De Stance FEEL360 werkt ’thermoregulerend’. Dat wil zeggen dat de werkzame stoffen van de wicking agent pas in actie komen als je lichaam warmer wordt van de inspanning. Je lichaam maakt zweet aan om snel af te koelen. Hoe sneller het zweet kan verdampen en wordt afgevoerd, des te sneller je lichaamstemperatuur zich ook weer kan aanpassen.

STANCE FEEL360

Hoe herken ik Stance FEEL360?

Je vind Stance FEEL360 in alle Performance sokken die het merk maakt: Running, Athletic, Hiking, Ski / Snowboard en Cycling. Je herkent het meteen aan het FEEL360 logo op de teen van de sok, net boven de opvallende blauwe streep. Ook op de labels van de sok staat het meteen bovenaan vermeld in de goudkleurige balk.

Een Stance Performance sok met FEEL360 heeft meteen ook altijd de INFIKNIT nylon verwerkt in de onderkant van de sok.

Meer weten over Stance? Check de Stance Blog

Eén gedachte over “Wat is Stance FEEL360?

Reacties zijn gesloten.