Stance Sock Cushioning

Stance Cushioning

Stance maakt voor menige sport relevante performance sokken. Gemaakt van slijtvaste, vochtafdrijvende en thermoregulerende fibers zoals hun INFIKNIT nylon en FEEL360 fiber treatment. Het merk biedt drie verschillende diktes oftewel cushionings aan. Je kunt bij Stance kiezen uit Ultralight, Light en Mid Cushion performance sokken. Hieronder lees je meer over deze verschillen in dikte en voor welke sporten en omstandigheden die sokken ideaal zijn.

Stance Ultralight Cushion

Stance ULTRALIGHT Cushion

De Stance Ultralight Cushion is de meest dunne performance stijl in de collectie. Deze sokken worden op knitting machines met 200 naalden in een cilinder geweven. Breimachines met een hoger aantal naalden produceren duurzame, maar fijnere (dunne) sokken. De meeste standaard sportsokken worden met een needle count van 96 tot 144 naalden gemaakt. Hoe lager het aantal naalden, des te dikker en grover de uiteindelijk sok is. De fijne structuur van deze ultralight sokken zorgt voor nauw passende en comfortabele sokken. De dunnere weving is echter niet minder sterk dan dikkere varianten en ventileert een stuk beter.

Voor welke sporten en omstandigheden is de Stance Ultralight Cushion geschikt?

Stance Ultralight sokken zijn vanwege de dunne en zeer goed ademende structuur ideaal voor het sporten in warme omstandigheden. Zeker ook wanneer je sportschoenen nauw aansluiten en je zoveel mogelijk gevoel / contact met de schoen wilt behouden is de ultralight een goeie keuze. Het grote verschil in dikte zit met name onder de bal van je voet en in de hak. De Light en Mid Cushion sokken hebben vooral daar een dikkere mesh die meer demping / comfort geeft. Bij de Ultralight cushion is de sok overal gelijk van dikte en is de weving vanwege de 200 needle count ook het fijnst.

Deze sokken worden vooral gebruikt door hardlopers en wielrenners maar misstaan in het zomerseizoen zeker ook niet bij sporten als tennis of fitness.

Stance Light Cushion

Stance LIGHT Cushion

De Stance Light Cushion heeft vergeleken met de Ultralight variant net wat meer dikte in de hak, bij de tenen en onder de bal van je voet. Deze performance cushioning houdt in dat de sokken net wat meer demping en comfort geven op die plekken. Buiten deze zones heeft de rest van de sok dezelfde dunne en ademende mesh naar boven toe. Dankzij de lichte graduele compressie sluiten de sokken goed aan maar zullen ze nooit te strak aanvoelen. In de langere lengtes (quarter en crew) zorgt dat er ook voor dat de sokken nooit lubberen en mooi hoog blijven zitten, hoe actief je ook bent.

Voor welke sporten en omstandigheden is de Stance Light Cushion geschikt?

Stance Light Cushion sokken zijn de meest de meest allround optie in de range. Ze hebben iets meer demping op de meest cruciale plekken waar wrijving ontstaat tijdens het bewegen. Ze zijn echter nog steeds lekker licht en dun genoeg voor veel gevoel en contact in je schoen. Sportsokken die ideaal zijn voor het hardlopen, wielrennen, bij zaalsporten en fitness.

Stance Mid Cushion

Stance MID Cushion

De Stance Mid Cushion sokken hebben vergeleken met de Ultralight en Light varianten een ietwat lossere fit doordat ze geweven worden met 144 needle count machines. Wees zeker niet bang dat ze te los worden of gaan lubberen, dat zal nooit gebeuren met een Stance sok. De crew lengtes zijn ook net wat langer in de mid cushion, deze sokken trek je als je wilt lekker hoog tot midden kuit. De performance cushioning is bij deze variant het dikst. Dus veel demping rond je tenen, in de hak en onder de bal van je voet. Deze dikte geeft vooral voordeel tijdens buitensporten waarbij je zand of steentjes in de schoen kunt krijgen. Bij trailrunning en mountainbiken bijvoorbeeld. Je voelt oneffenheden minder snel en de mid cushion voelt het meest comfortabel aan. Als je snel last krijgt van warme voeten kan deze dikte wellicht net iets te warm aanvoelen, maar dat blijft een persoonlijke ervaring.

Voor welke sporten en omstandigheden is de Stance Mid Cushion geschikt?

Dankzij hun extra dikte in hak en voetbed zijn deze sokken ideaal voor trailrunning, gravel / mountainbiken, crossfit en light hiking.