Wat is Stance Infiknit

Wat is Stance Infiknit

De sokken die Stance maakt staan inmiddels bij menigeen bekend om de ultieme fit en duurzame kwaliteit. Het merk doet daar echter vanaf dit jaar een schepje bovenop. Nieuw in de Spring-Summer 2020 collectie is hun INFIKNIT fiber blend welke zorgt voor de meest slijtvaste sok ooit. Sceptisch? Lees verder voor de tech en features achter dit nieuwe trademark.

Stance INFIKNIT

Stance INFIKNIT is een nieuwe gepatenteerde fiber blend die ervoor zorgt dat sokken met deze tech tot minstens 5x langer meegaan dan de sokken die dat niet hebben. Een speciaal behandelde nylon wordt op unieke wijze verweven met de andere materialen in de sok (katoen, merino, polyester etc.).

De INFIKNIT wordt verwerkt in de delen van de sok die de meeste frictie krijgen en dus het meest gevoelig zijn voor slijtage: de tenen en de hak. Bij alle Performance sokken (Run, Hike, Ski etc.) zit het daarnaast ook extra onder de bal van de voet en soms ook in de enkel:

De delen van de sok waar INFIKNIT in wordt verwerkt.

Wat maakt Infiknit duurzaam?

Stance gebruikt een specifieke nylon met een zeer hoge ‘filament count‘. Deze nylon heeft een compacte en dichte vezel structuur. Dit vergroot de treksterkte van het materiaal. Vervolgens wordt er via een ‘air jet texture‘ proces een extra structuur aan de nylon gegeven.

Kort samengevat blaast een koude luchtstroom met flinke kracht over de garen waardoor er vele micro lusjes ontstaan. Dit vergroot de weerstand tegen slijtage van de vezels door wrijving (abrasion resistance) enorm.

Het Air Jet Texture proces: de weerstand van de nylon wordt vergroot

Put it to the test

Allemaal mooie verhalen, maar waarom is Stance zo zeker van zijn zaak over deze duurzaamheid? Simpel: testen testen testen! De Martindale is een machine die veel wordt gebruikt in de textiel industrie om de slijtvastheid van een stof te meten. Leg je eigen sok en die van een concurrent er onder en laat hem lekker draaien, rondje na rondje.

Martindale abrasion machine

De Martindale simuleert de slijtage die je krijgt door de mechanische wrijving op de stof. Je laat hem draaien tot de stof volledig door gaat en telt hoeveel rondjes daarvoor nodig waren. De feiten spreken voor zich:

INFIKNIT kort en krachtig samenvatten kan niemand beter dan Randy Sheckler, Director of Product Education bij Stance. Check hier zijn introductie tijdens de afgelopen ISPO in M├╝nchen:

Meer weten over Stance? Check de Stance Blog

3 gedachten over “Wat is Stance Infiknit

Reacties zijn gesloten.