Slowtide: je handdoek als canvas

Slowtide Handdoek

“The Art of Drying Off” is één van de hashtags die Slowtide gebruikt op Instagram. Dat dekt meteen de lading van dit uit Californië afkomstige beach lifestyle label. Er zijn namelijk heel veel handdoeken met random printjes, strepen, kleuren, whatever. Slowtide zag echter een succesvolle kans om binnen deze overvolle markt hun unieke merk als een handdoek uit te rollen.

Het begint in Californië en Hawaiï

Het zal je niet verbazen maar de drie founders van Slowtide komen uit deze twee iconische plekken waar het strandleven centraal staat. Dario Phillips, Kyle Spencer en Wylie Von Tempsky zijn als fanatieke surfers menige lange dagen op het strand te vinden en hier ontdekken ze dan ook dat eigenlijk geen enkele handdoek aan hun wensen voldoet. Ze hangen ieder hun “corporate job” aan de wilgen en starten samen hun nieuwe bedrijf.

Slowtide gebruikt een handdoek als een nieuw medium voor art. Het zijn tenslotte platte, rechthoekige of vierkante grote vlakken waar je op gaat liggen bakken in het zand. Het perfecte canvas voor de founders om niet alleen hun creativiteit maar ook hun liefde voor het strand, de natuur en het reizen op te kunnen uiten. Toffe prints, designs en foto’s die ze samen met andere merken, illustrators, artiesten en fotografen maken.

Slowtide handdoek Mauka

De Slowtide Collectie

Handdoeken, strandlakens en hammamdoeken van 100% duurzaam katoen. De basis van de collectie waarmee het allemaal begon. Wat prints betreft een breed scala waar ieder individu kan slagen. Een Slowtide handdoek herken je meteen. Surf vibes, native prints, de “ik ben bohemian en ga naar Ibiza” stijl of in het oog springende collabs met labels en graphic designers.

Travel Towels. Ideaal voor de “light travelers” onder ons. De Slowtide travel towels zijn geheel van recycled polyester gemaakt. Super dun, enorm licht in gewicht en ze drogen sneller dan de gele zwemslip van Dries Roelvink. Deze microvezel handdoeken vouw je nog compacter dan een broodtrommel op. Dat scheelt weer in carry on bagagestress bij Ryanair.

Yoga Towels. Net als de travel variant ook geheel van recycled polyester gemaakt. Een yoga handdoek leg je over je mat heen, absorbeert zweet en geeft extra grip. De dubbelzijdige prints brengen je chakra’s nog meer in balans. Oké dat laatste verzin ik, gaat nergens over. Maar tof zijn ze zeker!

Changing Ponchos. Elke surfer wereldwijd weet hoe relaxed dit is. Want ondanks dat iedereen bij surfen aan tropische oorden met perfecte golven en een hagelwit strand denkt is voor de meeste surfers de werkelijkheid anders. Je staat na het surfen namelijk meestal half onderkoeld bij je auto te kloten met een handdoek om je middel om dat vacuüm gezogen wetsuit van je huid te pellen. Hoe heerlijk is het dan om zo’n dikke warme badstoffen poncho over je heen te slaan? Voor alle zwemmers en watersporters aan te raden.

Slowtide Poncho

Comfortabel en Duurzaam

Als nieuw label van vandaag de dag kun je niet meer om sustainability heen. Slowtide beseft dat ze als global brand ook over de impact van hun productie en transport moeten nadenken. Niet alleen het nastreven van de beste productkwaliteit, ook het kiezen van fabrieken, materialen en transportmogelijkheden telt mee.

From sustainable materials, to details like size, weight, weaving techniques, hanging loops, and reusable packaging, quite frankly, we’ve thought of it all. We obsess over the little details so you have a product you will truly fall in love with

Sustainable Cotton. Al het katoen dat wordt gebruikt voor de handdoeken, strandlakens en plaids is gecertificeerd door het Cotton LEADS Program. Dankzij dit programma is de exacte afkomst, duurzame teelt en ethisch verantwoorde productie van het katoen gewaarborgd.

Recycled Polyester. Producten als de microfiber travel towels, fleece dekens en yoga doeken zijn 100% gemaakt van recycled plastic. Net als het katoen is ook de afkomst van dit gerecyclede polyester gecertificeerd: via de Global Recycle Standard.

Oeko-Tex 100. Alle producten van Slowtide hebben de OEKO-TEX Standard 100 certificering. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

Meer over Slowtide weten?

www.slowtide.eu