Het verhaal van Ucon Acrobatics

Het verhaal van Ucon Acrobatics

Ucon Acrobatics werd geboren in 2001 en is de visie van oprichters Jochen Smuda en Martin Fussenegger. Een lifestyle brand dat wordt gekenmerkt door creativiteit, innovatie en verantwoorde productie. Met een passie voor art & design halen Jochen en Martin veel inspiratie uit de design community om zich heen.

Voorheen bestonden de collecties van Ucon Acrobatics uit zowel street apparel als daypacks. Sinds 2016 hebben ze besloten om zich volledig met het label te gaan focussen op een vooruitstrevende collectie tassen en rugzakken. Vanuit hun gerenoveerde studio in Berlijn in het hart van de welbekende culturele wijk Friedrichshain runnen Jochen en Martin het label met veel passie.

De inspiratie komt vooral uit hun vriendenkring, hun hometown Berlijn en de diverse indrukken die ze tijdens hun reizen opdoen.

Life in the city is something we’ve learnt to embrace. Appreciating the variety: a kaleidoscope of cultures all in one place. It’s the little things that others might pass by in the blink of an eye that keeps us inspired.

De missie van het merk is het maken van innovatieve, moderne en functionele producten voor de nieuwe generatie van creatieve en bewuste consumenten. De focus ligt op de best mogelijke kwaliteit, technische know-how en het hebben van een open-minded filosofie.

Ucon Acrobatics staat niet alleen voor contemporary en minimalistisch design. Het label denkt na over de toekomst en vindt het niet meer dan normaal dat hun manier van produceren zoveel mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk is.

” Here at Ucon Acrobatics we hold the strong belief that knowing the story of a crafted product gives it life and soul, and in turn, adds a whole new level of value. Production is an unbelievably complex and risky operation. We are working with a carefully selected network of high quality suppliers that we are constantly developing, assessing and expanding to meet our high standards.”

Meer lezen over de visie en de productie van Ucon Acrobatics? Download via de links hieronder hun Brand Book en Sustainability report:

>> Download hier het volledige Sustainability Report van Ucon Acrobatics

>> Download hier het Brand Book van Ucon Acrobatics

>> Lees hier een interview met Jochen Smuda en Martin Fussenegger over het merk