Slowtide: Wat is Oeko-Tex 100?

Slowtide: Wat is Oeko-Tex 100?

Alle producten van Slowtide hebben de OEKO-TEX Standard 100 certificering. In de textiel industrie is het productie proces vaak verspreidt over meerdere landen en in elk land gelden er andere regels betreffende veiligheid en milieu. OEKO-TEX is tot stand gekomen zodat consumenten makkelijker kunnen zien aan welke standaarden de fabrieken en leveranciers voldoen. 

De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. OEKO-TEX 100 is gedeeltelijk een milieulabel: het eindproduct mag geen residuen van pesticiden of zware metalen zoals lood of cadmium bevatten. Met dit certificaat weet je als consument dus zeker dat het product vrij is van allergenen en zonder problemen in contact met je huid kan komen.

Het OEKO-TEX standard 100 label is in 1992 opgericht. Er kwam toen meer aandacht voor schadelijke stoffen die verwerkt worden in textiel en de bijhorende accessoires. Inmiddels is deze standaard een internationale veiligheidsnorm voor de gehele textielketen.

Check hier de website van OEKO-TEX zelf

Featured Item in afbeelding: De KAHN Beach Towel van Slowtide

Eén gedachte over “Slowtide: Wat is Oeko-Tex 100?

Reacties zijn gesloten.