Wat is Stance ButterBlend

Stance ButterBlend

In de zoektocht naar de meest comfortabele fabrics werd er bij Stance al snel duidelijk dat ze zelf iets moesten gaan ontwikkelen. ButterBlend is één van hun core innovations die de sokken, boxers en t-shirts van Stance een ongeëvenaarde ultra softe feel geeft. Ook na tig keer wassen en drogen. Wat is die Stance ButterBlend dan precies? Nope, er zit geen boter in maar wat dan wel?

ButterBlend is een trademark van Stance, je ziet meteen aan het label als een sok, boxer of t-shirt het heeft. De exacte samenstelling van de fabrics verschilt letterlijk per item maar de uitkomst is altijd hetzelfde. De ButterBlend geeft een merkbaar zachtere en meer comfortable feel en fit dan “gewone” katoenen producten. En dit blijft zo, hoe vaak je het item ook wast en gebruikt.

De ingrediënten

SeaCell. Zeewier in m’n sokken? Yes! SeaCell is een duurzame fabric die wordt gemaakt door gedroogd zeewier te vermalen en te vermengen met cellulose. Cellu-what? Cellulose is geheel plantaardig, meestal gemaakt door houtsnippers tot een pulp te prakken en via een chemisch proces in een nieuw garen te spinnen (Het Lyocell proces). Deze nieuwe mix van zeewier en cellulose is vergeleken met katoenvezels veel zachter, droogt sneller omdat het water afstoot en slijt ook minder. En nog helemaal vegan-proof ook!

Modal. Klinkt als modaal maar is zeker meer dan dat. Modal is een kunstzijde en wordt net als Lyocell gemaakt van cellulose. Bij modal is die afkomstig is van beukenvezels. Net als SeaCell is ook modal veel duurzamer en zachter dan katoen. Modal voelt aangenaam en comfortabel aan, gaat niet pillen en krimpt nagenoeg niet. Ideaal voor de ButterBlend dus.

Caseïne. Zit niet in koffie zoals cafeïne maar in melk. Om van melk tot een kledingstuk te komen is wederom een biochemisch proces nodig waarin dit eiwit wordt omgebouwd tot vezels waar garen van gesponnen kan worden. Dus alsnog toch iets van boter in je ButterBlend zeg maar. Ook caseïne is een super zachte vezel en wordt ook wel “milk silk” genoemd.

Better Blend

Elk paar sokken en elke boxer of shirt door Stance gemaakt heeft een eigen unieke blend van één of meer bovengenoemde vezels met daarnaast katoen, nylon, wol of elastaan. Deze mix in combinatie met de hoogwaardige “knitting” technieken in hun fabriek maakt dat de ButterBlend echt tot leven komt. Stoffen die niet krimpen, stretchen waar het moet en hun vorm behouden. Silky smooth en damn sexy!

Put it to the test

Leuk al die zachtaardige stofjes, maar hoe weten we zeker dat ButterBlend echt zo uniek is? Bij Stance houden ze van testen want meten is weten. Net zoals ze dat bij hun INFIKNIT fibers doen. Er is een internationale standaard die “softness” van textiel aangeeft zodat je dit kunt vergelijken. Die test en certificering heet de “Kawabata Evaluation System (KES). Mocht je daar het fijne van willen weten, Google er op los maar samengevat is de ButterBlend softness ook echt in getallen uit te drukken.

Maar test het vooral ook zelf eens want het gevoel van die fabrics is zeker de moeite waard. Waarschuwing: Mocht je nog geen Stance in je sokken- of onderbroeken lade hebben liggen dan is de kans groot dat de rest hierna een flinke downer is…

Eén gedachte over “Wat is Stance ButterBlend

Reacties zijn gesloten.